1. How to identify a good quality emerald?
Ans: The most desirable emerald colors are bluish green to pure green, with vivid color saturation and tone that’s not too dark.
2. Do real emeralds crack?
Ans: They can break relatively easily due to imperfections in the crystals such as trapped water, gas, small fractures or inclusions of other minerals.
3. Which shape of panna is best?
Ans: Emeralds come in many shapes, with round and octagon being the most popular.
4. Which Color of Panna is best?
Ans: Look for emeralds with a rich, vibrant green hue and a slight blue undertone. Avoid stones that appear too light or yellowish, as they may not possess the desired intensity.
5. What types of diseases are cured by Emerald Gemstone?
Ans: Emerald has been prescribed as an effective cure for a host of ailments including kidney stones, liver disease, skin diseases, wounds, hemorrhages, hemorrhoids, belching, hiccoughs, heart ailments, diabetes, rheumatism, sore throat, toothaches, headaches, and insomnia.
6. Which professions get benefits from Emerald Gemstone?
Ans: It is very beneficial for mathematicians, auditors, bankers, engineers, agents, and traders.
7. What is the cost of emerald?
Ans: Price Range – ₹ 3,200- ₹7,000 per carat
8. What are the benefits of emerald?
Ans: Enhanced Communication Skills, Strengthened Relationships, Boosted Mental
Clarity, Enhanced Emotional Well-being, Improved Physical Health, Increased Prosperity, Heightened Intuition, Balanced Energy, Enhanced Creativity
9. What is so special about emerald?
Ans: Emerald symbolism encompasses not only royalty but also wit, eloquence, and foresight.
10. Are emeralds expensive?
Ans: It depends on the quality of the emerald, but they can cost as little as $200 or as much as $18,000 per carat. Even the highest quality synthetic emeralds cost about
$350 per carat, making them less valuable than natural emeralds.
11. What are 5 facts about emerald?
Ans: They were first mined by the Ancient Egyptians. The name ‘Emerald’ comes from the Greek ‘smaragdus’.
More that 50% of the world’s emeralds come from Colombia. Emeralds have associations with clairvoyance.
Flaws, or inclusions, in these gemstones can be valuable.
12. Is emerald the rarest?
Ans: Emeralds are rarer
13. What is the myth of the emerald?
Ans: Wearing an emerald was believed to reveal the truth or falseness of a lover’s oath as well as make one an eloquent speaker.
14. Which rashi can wear emeralds?
Ans: The zodiac signs who wear these fantastic gemstones are Taurus, Gemini, Libra, Capricorn, Virgo, and Aquarius
15. For which month is emerald the birthstone?
Ans: May
16. What finger do you wear an emerald gemstone on?
Ans: Wearing it on the little finger of the right hand is recommended for best results.
17. Which stone should not wear with Emerald?
Ans: If you are already wearing an original pukhraj stone or coral stone or a natural pearl stone, wearing an emerald stone is not an ideal option for you as this stone doesn’t resonate well with the above-stated gemstones.
18. What does an emerald symbolize?
Ans: Today, emerald is a symbol of loyalty, new beginnings, peace, and security



Add comment